Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vår 7 åriga dotter började med vandrande pinnar som sitt första husdjur. Hon tog väl hand om dem och det blev både ägg och ungar. När vår annons om ungar var ute ringde många som inte bodde i närheten som också upptäckt hur trevliga husdjur vandrande pinnar är. Det var så det började och nu har hon en  pinnfarm ifrån vilken vi skickat över 2600 vandrande pinnar över hela vårt avlånga land där de nu trivs i sina nya hem. Det finns ca 2500 olika arter av vandrande pinnar och det skiljer sig åt mellan arterna hur pass lättskötta de är. Vi föder upp och säljer Carausius morosus som anses vara en av de mest lättskötta arter som finns. Tanken med vandrande pinnar är ju antingen att man vill att barn skall lära sig att ta ansvar för husdjur eller att man själv vill ha mysiga personligheter som inte kräver massa tid och är svåra att hålla vid liv.  Det är också spännande att få följa med i en vandrande pinnes utveckling från liten pinne till fullvuxen.

Vi säljer inga fullvuxna då en vandrande pinnes hela livslängd är 1 - 1,5 år och vi inte vill att det första som händer när den kommer till nya ägare är att pinnen dör av hög ålder. Våra indiska vandrande pinnar kan vi spåra åtminstone 8 generationer bakåt i tiden så det är inga viltfångade importerade pinnar utan dessa är vana vid svenska förhållanden med lite kallare klimat. Vi levererar alltid våra vandrande pinnar i en praktisk transportburk och när vi skickar så packas de alltid för att skyddas mot stötar. Du  får alltid med skötselråd och vi mailar innan vi skickar så Du vet när de kommer.

Indiska vandrande pinnar

Pris per vandrande pinne (ungar)    : 10 kronor 
Vårt populära paketpris för 10 st     : 80 kronor

Ungar 2 månader gamla, ca 3-4 cm långa : 20 kronor styck

Indiska vandrande pinnägg

Pris för 10 st pinnägg    :  65 kronor

Pris för 20 st pinnägg    :  120 kronor

Pris för 30 st pinnägg    :  160 kronor

Övriga pinnarter/Vandrande löv & blad/pinnägg

För aktuella priser och vilka arter vi har ägg och ungar av just nu hänvisar vi till vår pinnsajt www.vandrandepinnar.nu  

Bönsyrsor


Bönsyrsor ungar : se vad vi har hemma på www.vandrandepinnar.nu     

Fraktkostnader :

Indiska vandrande pinnar : 30 kronor oavsett antal ungar upp till 10 st.
Övriga ungar : 30 kronor upp till 4 ungar för alla arter förutom de indiska pinnarna. För fler i samma försändelse dubblas fraktkostnaden.
Ägg : beroende på totalvikt.

Maila oss för info om fraktkostnader till övriga världen så tar vi reda på det. Ägg skickas över hela världen. Ungar har vi skickat till Åland, Finland som längst.


Maila oss om Du vill beställa så skickar vi uppgifter om bankkontonummer och övriga uppgifter. Vi har valt att inte lägga ut numret så att ingen skickar betalning utan att veta att det finns pinnar för leverans. Vi bekräftar alltid vid kontakt om vi har vandrande pinnar för tillfället och när vi leverar e-mailar vi alltid så att köparen vet att pinnarna är på väg. Hitintills har vi alltid haft pinnar för leverans men emellanåt har det kommit stora beställningar vilket är uppskattat men om oturen skulle vara framme så skulle detta kunna ge någon veckas leveransförsening.

Beklagar att vi är lite omständiga med den extra mailkontakten men det är av omtanke och att vi alltid vill kunna garantera att Du får det Du är intresserad av.

Här kommer lite skötselråd för våra vanliga indiska pinnar. Övriga skötselråd medföljer vid köp av specifik art. Har du frågor eller är intresserad av världens mest lättskötta husdjur når Du oss via

vandrandepinnar@hotmail.com

Vandrande pinnar är lättskötta och kan bo tillsammans med andra pinnar av samma art. Viktigast är att man alltid ser till att den mat eller det vatten man duschar dem med inte innehåller några kemikalier (insektsgift) vilket kan döda pinnen. Obesprutade grönsaker kan köpas i mataffären och om man använder en duschflaska så se till att den inte använts till att spreja kemikalier/insektsdödande medel på blommorna innan.Under större delen av året hittar man mat till pinnen ute i naturen. Den äter i princip alla slags blad men de föredrar björnbärs- och hallonblad, ekblad och liknande kraftiga blad. Vill man att bladen skall hålla sig längre så tar man en kvist. På vintern äter den vanlig sallad (obesprutad) men kan man komplettera med blad även då så är det att föredra.Alla blad bör sköljas.Som hem till sina pinnar kan man ha ett gammalt akvarium, terrarium eller i stort vilken låda som helst. En del använder gamla glasskartonger som de ställer på högkant. Inred gärna med lite grenar så de kan klättra runt och även gömma sig (kamouflerar sig till att se ut som en del av dessa).  En tumregel brukar vara att höjden på hemmet skall vara 3 gånger pinnens längd.Duscha gärna några gånger i veckan hos pinnen med blomsprutan för att hålla en bra luftfuktighet. Undvik att spreja rakt på pinnen. Pinnen behöver fuktigheten för att lättare ömsa skinn när den växer och skall bli större. Städa ur med jämna mellanrum. En liten pinne mår bäst av att inte petas på alltför mycket på grund av sin litenhet. När den blir större och Du behöver flytta på den för att städa ur lådan så kan du lyfta den med tummen och pekfingret genom att ta tag i pinnens kropp. Ta aldrig tag i ett ben då det kan gå av.